De Droomvrouwroute

Claimen van een nieuwe pelgrimsroute

De Droomvrouw
Zij helpt mensen op verschillende manieren bij het verwezenlijken van hun dromen. Zij staat bekend als:
A) kruidenvrouw
B) plantenasiel voor zielige plantjes, Barbaras Droomtuin
C) droomduider, camera-obscura-foto-droomlezer
D) slecht zingende troubadour

De Droomvrouw is inmiddels een bekend type geworden. Graag verwezenlijkt zij haar eigen droom terwijl zij zich met dromen van anderen bezig houdt. Om dit goed te kunnen doen heeft zij samen met anderen voor deze nieuwe pelgrimsroute gezorgd. De route is gereisd en wordt nu verder uitgewerkt tot kunstproject en als creatief therapeut.
#dedroomvrouwroute @dedroomvrouw

De Droomvrouwroute crowdfundcampagne

Bovary 2.2

Inspiratie op het boek

Kunst als middel of misschien wel als therapie?
Het Bovary-syndroom is een aandoening waarbij mensen een toestand van chronische ontevredenheid voelen, op affectieve en sociale niveaus, geproduceerd door het contrast tussen illusie en werkelijkheid, gebaseerd op fantasie en romantiek. De beelden die ik heb gemaakt zijn op het boek Madame Bovary gebaseerd.
Vertrouwen op imperfectie als perfectie onderzocht ik bij het maken van dit werk. Filmstills van dit werk worden te koop aangeboden. Neemt u voor vragen contact op?

Bovary 2.2

Onstuimig tijdens Corona

Actie = Reactie

Als je van jezelf geen kunst mag maken: Wat blijft er dan nog over?
Daar waar ik een kunstwerk voorbij zie flitsen, plaats ik rechtonder de datum, het tijdstip, de titel van het werk en natuurlijk mijn handtekening.

Onstuimig tijdens corona

Diy corona test

Omgaan met corona

Een vreemde periode waar je ineens gedwongen wordt met nieuwe omstandigheden om te gaan. Ik probeer er iets leuks van te maken.

DIY corona test

Ik ben er 1.1

Performance met De Speechmachine

Een installatie uit 'Ik Ben Ik Geweldig' is verder uitgewerkt tot performance waarbij de zelfkritische gedachte rondom het spreken in het openbaar verder wordt onderzocht. Meerdere levensvragen zijn verwerkt in deze installatie, met de performance als eindresultaat. De Speechmachine is meerdere malen gebruikt tijdens performances samen met De Droomvrouw. Dromen van festivalgangers worden onderzocht, met als wens deze te helpen verwezenlijken.

Ik ben er

Bovary

Verlangen naar een ander leven

Wat is liefde nu eigenlijk? Wat betekent het? Beelden uit dromen gekoppeld aan gesprekken met mensen over hun beleving van liefde.

gewoondoen

Bovary 1.1

gewoondoen

Bovary 1.2

gewoondoen

Bovary 1.3

gewoondoen

Bovary 1.4

gewoondoen

Bovary 1.5

Bovary 2.1

Inspiratie op het boek

Soms gaat je leven een bepaalde kant op, die niet meer bij je past. Het is lastig om daar op te reageren en je hart te volgen. Met de dansende bloemen onderzoek ik hoe voor mij de liefde is gegroeid en wat er allemaal is gebeurd om te staan waar ik nu sta.

Bovary 2.1

Gewoon Doen

Verlangen naar een ander leven

Het werk Gewoon Doen 1.1, waarvoor ik in een voor mij onbekende stad voorbijgangers vroeg model te staan bij dia's die ik aanreikte, is verkocht op ZomerExpo 2014. De vraag: 'Hoe kan ik een ander leven leiden?', stond bij dit werk centraal. Opa's dia's herinneren aan een door mij onbeschreven leven en doen mij verlangen naar 'een ander leven met andere inzichten, inspiratie en nieuwe energie'.

gewoondoen

Gewoon Doen 1.1

gewoondoen

Gewoon Doen 3.1

gewoondoen

Gewoon Doen 4.1

gewoondoen

Gewoon Doen 5.1

gewoondoen

Gewoon Doen 6.1

gewoondoen

Gewoon Doen 7.1

gewoondoen

Gewoon Doen 2.1

Catherine's brief

Liefdesbrief, mijmering en een glas wijn.

Ge´nspireerd door de film Jules et Jim (Franšos Truffaut), en verder het boek de Straat (Ina Boudier Bakker) en mijn verlangen naar alles wat ik nog niet ken, tijdens mijn afwezigheid van thuis. Over loslaten en liefde. 1:11 minuten durende film.

Catherine's brief

Foto van de dag

Hoe het leven aan mij voorbijgaatů

Foto van de dag geeft in een installatie met 366 pinhole foto's weer hoe het leven in 2012 aan mij voorbij is gegaan. Het werk is tijdens ZomerExpo 2013 gepresenteerd in Gemeentemuseum Den Haag. De foto's die gebruikt worden in dit werk zijn afzonderlijk verkocht. Voor vragen over de te koop aangeboden pinhole foto's kunt u contact met mij opnemen.

Installatie Foto van de dag

(On)dier 2.2

Ben ik een diertje aan het redden? Waarom film ik dan zijn worsteling?

Dit werk is ge´nspireerd door de ambivalente omgang die de mens met dieren heeft.

Installatie (O)ndier2.2

Ik Ben Ik Geweldig 2.1

Zelfs de liefsten in mijn leven zijn onderwerp van mijn zelfkritische blik.

Ik Ben Ik Geweldig handelt over het thema Zelfkritiek. Soms zit zelfkritiek verscholen in een ogenschijnlijk tedere handeling. Tijdens Zomerexpo 2012 is dit werk vertoond in Gemeentemuseum Den Haag.

Installatie Ik Ben Ik Geweldig 2.1

De Bom

Angst voor terreur ontregelt soms het dagelijkse leven. Om deze angst te relativeren, ben ik op zoek gegaan naar locaties om een bom te plaatsen. Een grote. opblaasbare bom, waarin je kunt springen en dansen; tot ontspanning kunt komen. De locaties die ik voor het project heb gekozen, zijn te zien geweest tijdens CU in Babel te Utrecht.

bom

De Bom

bom
bom
bom
bom
De Engerd

De Engerd gaat over intimideren en ge´ntimideerd worden. Door beangstigende dingen in een andere context te plaatsen, worden deze lachwekkend. Of juist door dagelijkse dingen in een andere context te plaatsen, worden deze ineens beangstigend. Bij De Engerd is de witte bestelauto symbool geworden voor intimidatie. In Het Gebouw, Leidschr Rijn, is De Engerd te zien geweest.

engerd

Installatie De Engerd

engerd
engerd
engerd
engerd
engerd
engerd
Intieme Gesprekken

Door bij de tramhalte een nietsvermoedend persoon aan te spreken over mijn liefdesprobleem, wilde ik deze persoon uit zijn of haar dagelijks ritme halen. Ik vroeg de betrokkene om advies en kreeg uiteindelijk zijn of haar ervaring over het liefdesleven te horen. Intieme Gesprekken was te zien in de KABK, Den Haag. Ook is het werk te zien geweest bij CU in Babel, Utrecht

Intieme gesprekken

Installatie Intieme Gesprekken

Intieme gesprekken
Begrijp je me?

Begrijp je me? is een installatie waarin het publiek zich eventjes in mijn persoonlijke wereld bevindt. Het is een zoektocht naar het begrijpen van jezelf en daarmee de ander. En tegelijkertijd laat ik zien hoe het verlies van een geliefde voor verwarring en chaos in je hoofd zorgt. De gedachten in het eigen hoofd tijdens het communiceren met een ander en hoe dat zich ontwikkelt, heb ik met dit werk onderzocht. Het werk is vertoond in ACF, Amsterdam

begrijp je me?

Installatie Begrijp je me?

begrijp je me?
begrijp je me?
begrijp je me?
begrijp je me?
begrijp je me?
begrijp je me?